www.iiiWe.com » تولد جزیره پس از زلزله پاکستان.

 صفحه شخصی مهدی قنواتیان   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی قنواتیان
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراحی و نظارت سازه
شماره نظام مهندسی:  16-300-03166
تاریخ عضویت:  1389/05/20
 روزنوشت ها    
 

 تولد جزیره پس از زلزله پاکستان. بخش عمومی

6

"تولد جزیره پس از زلزله پاکستان"


زلزله مهیب ۷٫۸ ریشتری روز گذشته در پاکستان باعث به وجود آمدن یک جزیره جدید در ساحل دریای عرب شد.

به گزارش فارس، زلزله ۷٫۸ ریشتری روز گذشته در ایالت «بلوچستان» که بیش از ۲۱۷ کشته و ۳۵۰ زخمی برجای گذاشت باعث به وجود آمدن یک جزیره جدید در ساحل جنوبی پاکستان شد. این برآمدگی کوه مانند در ساحل «گوادر» پاکستان در دریای عرب تشکیل شده است.این جزیره حدودا دارای ۲۰۰ متر طول، ۱۰۰ متر عرض و۲۰ متر ارتفاع است.

به گزارش مرگز لرزه‌نگاری آمریکا، این زلزله مهیب در عمق ۲۳ کیلومتری زیر زمین در منطقه «آواران» در جنوب ایالت بلوچستان پاکستان رخ داد.
به گفته مقامات محلی، این حادثه موجب تخریب بیش از ۵۰ درصد مناطق شهری و ۹۰ درصد مناطق روستایی این ناحیه شده است و بیش از ۱۵۰ تن از جان باختگان آن تنها از منطقه آواران بوده‌اند.این در حالی است که مقامات محلی از احتمال افزایش تلفات این حادثه خبر دادند.این زلزله در تعداد زیادی از شهرهای دیگر پاکستان و نیز در استان بلوچستان ایران نیز احساس شد که البته خسارتی در این استان در پی نداشت.
پس از این زلزله، نیروهای امدادی و ارتش پاکستان برای کمک‌رسانی به مصدومان و حادثه‌دیدگان عازم منطقه شدند که کار امدادرسانی همچنان ادامه دارد.

یکشنبه 7 مهر 1392 ساعت 07:28  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 11:09 یکشنبه 7 مهر 1392
1
 مائده علیشاهی
عجب.....
امیر یاشار فیلا 12:58 یکشنبه 7 مهر 1392
2
 امیر یاشار فیلا

با سپاس؛
این هم خبری در زمینه‌ی تازه‌ترین کارهای دانشمندان در زمینه‌ی زمین‌لرزه :


ـ آغاز به کار کشتی ژاپنی ویژه‌ی اکتشافِ منشأ زمین‌لرزه


یک گروه زلزله‌شناس در ژاپن، روز آدینه، ۲۲ شهریور ماه امسال، راهی مأموریت تازه‌ای با هدف یافتن منشأ زمین‌لرزه از راه «حفاری ژرفِ لایه‌های زیر بستر دریا» شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشمندان برنامه دارند در این سفر، با بهره‌گیری از کشتی حفاری ژاپنی «چیکیو»، نقطه‌ای در اقیانوس را در نزدیکی جزیره‌سانِ «کی»، در جنوب غربی کشور ژاپن، بررسی کنند. این‌جا از آن رو توجه دانشمندان را به خود جلب کرده که شکافی ژرف در پوسته‌ی بیرونی کُره‌ی زمین، موسوم به «ناکایی»، در این ناحیه است.

پیش از این، کارشناسان هشدار داده بودند که شکاف یادشده به احتمال بسیار همان نقطه‌ای است که منشأ زمین‌لرزه ای مهیب و مرگبار در آینده‌ای نزدیک خواهد بود. شکاف «ناکایی» جایی‌ست که صفحه‌ی بستر دریای فیلیپین به زیر صفحه‌ی اوراسیایی زمین می‌لغزد.

سال گذشته، دولت ژاپن با اعلام «سناریوی بدترین حالت ممکن»، هشدار داد که بروز یک زلزله‌ی بزرگ در منطقه می‌تواند به کشته شدنِ بیش از ۳۲۰هزار تن بینجامد؛ شماری که بسیار بیش‌تر از شمار جان‌باختگانِ دریالرزه‌ی فاجعه‌بار سال ۲۰۱۱ است.

در برنامه‌ی سفر اکتشافی اخیر، ۳۶۰۰ متر حفاری و نمونه‌برداری از اعماق بستر دریا گنجانده شده است. این پژوهشگران همچنین مقدمات کار را برای سفری همانند در سال آینده آماده خواهند کرد، که در آن مرحله قرار است تا ژرفنای ۵۲۰۰ متری نفوذ شود؛ یعنی همان‌جایی که «فعل و انفعالات اصلی» صورت می‌گیرد.

«تامانو اوماتا»، پژوهشگر آژانس علوم و فن‌آوری‌های دریایی ـ زمینی ژاپن (JAMSTEC) در همین باره توضیح داد: «تا کنون سابقه نداشته که یک منطقه‌ی لرزه‌زا (seismogenic)، به‌صورت مستقیم مورد حفاری قرار گرفته باشد. مناطق لرزه‌زا به آن نواحی گفته می‌شود که گمان می‌رود انرژی زیادی آزاد می‌کنند و زمینه‌ساز لغزیدنِ پوسته‌ها در طول خطوط گُسل‌های زمین و ایجاد دریالرزه (سونامی) می‌شوند.»

دانشمندان امیدوارند با کاویدنِ درون شکاف کف بستر اقیانوس بتوانند حسگرهایی را در محل کار بگذارند، تا به‌عنوان بخشی از «سامانه‌ی متراکم شبکه‌ی بستر اقیانوس برای زمین‌لرزه‌ها و دریالرزه‌ها» عمل کند. این سامانه به‌صورت مستقیم با نمایشگرهای کارگذاشته در ساحل متصل خواهد بود.

اوماتا می گوید: «انتظار داریم بتوانیم از این راه دریابیم که پوسته‌های زمین پیش از زمین‌لرزه با چه سرعتی تکان می‌خورند و جابه‌جا می‌شوند.»

«شینیچی کوراموتو»، معاون مدیریت مرکز اکتشاف عمیق زمینِ آژانس علوم و فن‌آوری‌های دریایی ـ زمینی ژاپن نیز اعلام کرد که پژوهش‌های تازه نشان داده که در پنج سال گذشته زلزله‌های خفیف، که در آن‌ها دو پوسته به‌آرامی بر روی یکدیگر می‌لغزند، «به صورت پیوسته و مداوم» در طول شکاف ناکایی رخ داده‌اند.

کوراموتو در دنباله‌ی این سخنان افزود که این احتمال هست که چنین تغییراتی نشانه‌های یک زمین‌لرزه‌ی بزرگ و هراس‌آور باشند: «با حفر مستقیم درونِ این نقطه و مشاهده‌ی جایی که امکان دارد زلزله‌ای بزرگ از آن‌جا پدید آید، گامی بزرگ به سوی درک بیش‌تر و دریافتِ دقیق‌تر سازوکار (مکانیسم) لرزش‌های زمین برخواهیم داشت.»

کشتی ۵۶۷۵۲ تُنی «چیکیو»، که در زبان ژاپنی به معنای «زمین» است، در بندر «شیمیزو» لنگر انداخته و درهای آن هفته‌ی گذشته، پیش از ره‌سپار شدن، برای بازدید خبرنگاران گشوده شده بود. این شناور پیشرفته در سال ۲۰۰۵ میلادی با هزینه‌ای ۵۰۰میلیون دلاری ساخته شده و مجهز به دکل حفاریِ ۱۲۱متری با توانایی نفوذ تا ژرفنای ۷۰۰۰متری زیر لایه‌ی بستر اقیانوس است؛ یعنی نزدیک به سه برابر بیش‌ترین توانِ نمونه‌های همانند پیشین.

کشتی «چیکیو» برای یافتن موقعیتِ دقیق حفاری، از سامانه‌های ماهواره‌ای کمک می‌گیرد که با دقت موقعیتِ کشتی به محل پوسته‌ی زمین را برآورد کرده و کشتی را راه‌نمایی می‌کنند.

کشور زلزله‌خیز ژاپن سالیانه ۲۰درصد از سراسر زمین‌لرزه‌های جهان را تجربه می‌کند. استانداردهای ساختمان‌سازی در این کشور در سطحی بسیار بالا قرار دارد و مردم ژاپن نیز برای رویارویی با زمین‌لرزه به‌خوبی آموزش دیده‌اند. از همین روست که آمار آسیب‌ها و کشته‌شدگانِ ناشی از زلزله در ژاپن اغلب به نسبت دیگر نقاط جهان بسیار پایین‌تر است.

با این همه، نزدیکی جغرافیایی ژاپن به گُسل‌های زمین‌ساختی به معنای آن است که خطر بروز زلزله در این کشور همیشه هست، و ساختِ یک سامانه‌ی مطمئن هشدار زمین‌لرزه برای زلزله‌شناسانِ این کشور حکمیافتن کیمیا را دارد.

گفتنی‌ست، بیستم اسفند ۱۳۸۹، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۹ ریشتر منطقه‌ی شمال‌شرقی ژاپن را لرزاند که ایجاد یک دریالرزه‌ی مهیب را نیز به دنبال داشت. موج‌های غول‌آسایی که از این دریالرزه به سوی ساحل خیز برداشتند، ۱۸۰۰۰ تن را به کام مرگ کشاندند و منطقه‌ی گسترده‌ای را به زیر آب بردند.

در همان هنگام، رخ دادنِ فاجعه‌ی یادشده موجب آب‌گرفتگی سامانه‌ی خنک‌کننده‌ی یک نیروگاه هسته‌ای در «فوکوشیما» شد؛ رخدادی که به ذوب شدنِ سوختِ هسته‌ای و آتش گرفتن رآکتورها انجامید و خطر فاجعه‌ای اتمی و در کمین را پدید آورد.

مطلب کیانی زاد 22:50 یکشنبه 7 مهر 1392
0
 مطلب کیانی زاد
حالا صاحب این جزیره کی هست ؟!؟
یاشار مهدی زاده 10:43 دوشنبه 8 مهر 1392
0
 یاشار مهدی زاده
بریم تصرف کنیم کی به کیه