www.iiiWe.com » ریزش ساختمان ۵ طبقه در تهرانپارس

 صفحه شخصی مهدی قنواتیان   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی قنواتیان
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراحی و نظارت سازه
شماره نظام مهندسی:  16-300-03166
تاریخ عضویت:  1389/05/20
 روزنوشت ها    
 

 ریزش ساختمان ۵ طبقه در تهرانپارس بخش عمران

18

 

 

گود برداری غیر اصولی روز گذشته موجب تخریب ساختمان ۵ طبقه در تهرانپارس شد.
 

 

چهارشنبه 26 بهمن 1390 ساعت 10:07  
 نظرات    
 
مهدی حمزه زاده آذر 17:19 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
یا حسین مظلوم
تو ایران چه خبره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این اتفاقات چرا باید این جوری سریالی پشت سر هم اتفاق بیافته؟
اول تبریز بعد تهران
خدایا ما انسانها بلد نیستیم از خودمون حفاظت کنیم تو حافظ ما باش...
امین بخشش 17:39 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 امین بخشش
بسیار تاثرانگیز بود.
امیر یاشار فیلا 17:44 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 امیر یاشار فیلا

ضمن ابراز تأسف از این رویداد ناگوار، به آگاهی اعضای ارجمند iiiwe می‌رسانم، خبر این رخداد تلخ و نیز دو خبر مرتبط با موضوع، در بخش اخبار همین شبکه‌ی تخصصی و در نشانی‌های زیر در دسترس است :

ـ گودبرداری غیراصولی همچنان کشته می‌دهد؛ کوتاهی از کیست؟

http://www.iiiwe.com/news/public/provides_non_normative_killed_short_what


ـ دیدگاه‌ها و توصیه‌های آتش‌نشانی درباره‌ی حوادث گودبرداری

http://www.iiiwe.com/news/public/comments_recommendations_fire_incidents


ـ تخریب کاری حرفه‌ای‌ست که باید با حضور مهندس ناظر انجام پذیرد

http://www.iiiwe.com/news/public/demolition_work_must_done_supervisory_engineer

رضا مهیاری 18:34 چهارشنبه 26 بهمن 1390
4
 رضا مهیاری
پنج طبقه ساختمان با اتصالات خورجینی و طاق ضربی بدون داشتن فونداسیون مناسب و جوشکاری ضعیف توام با گودبرداری غیراصولی
پول تراکمش رو شهرداری گرفت سود ساخت رو بساز بفروش برد ضررش گریبان استفاده کننده و مهندس ناظر رو خواهد گرفت یعنی خداوکیلی توی این ماجرا فقط و فقط مهندس ناظر مقصر بوده؟ حتی یک درصد هم هیچکس دیگه مقصر نیست؟
احمد ملکی 19:21 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 احمد ملکی
باور کردنش سخت وآزار دهنده هستش.
مجید صابر 20:31 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 مجید صابر
اتفاق بسیار وحشتناکی است ، کاش در اتفاقات این چنین جدای مسایل قضایی علت اتفاق توسط مراکز علمی و پژوهشی بررسی کارشناسی شود شاید تغییری در آیین نامه های طراحی ، اجرا و موارد مربوطه احساس شود!!! ، این همه اتفاقات تقریبا مشابه در کشور رخ می دهد ولی دریغ از تغییر رویه و ... . یکی از دوستان که دکترای عمران را در انگلیس خوانده بود ماجرای سقوط یک قطعه سنگ نمای ساختمان را مطرح می کرد (که باعث فوت عابرپیاده شد)که پس از بررسی کارشناسی علت ، عمق کم رول بولت آن تعیین شد جالب اینجاست عمق مورد نظر مطابق ضوابط آیین نامه بوده لذا بخش مربوطه در آیین نامه اصلاح و عمق رول بولت افزایش داده شد . یعنی آیین نامه ها در حوادث واقعی سنجیده و به روز خواهند شد ظاهر موضوع بی رحمانه شاید باشد ولی محققین تنها کسانی هستند که در بلایای طبیعی و حوادث ایجاد شده برای ابنیه بصورت عام سود می برند .
غلامرضا رزمگیر 22:56 چهارشنبه 26 بهمن 1390
2
 غلامرضا  رزمگیر
نحوه تخریب نشان می دهد که ساختمان فاقد اسکلت مناسبی است ،بدیهی است که نوع سقف تاثیری خیلی زیادی در انهدام نداشته است. طاق ضربی هم دارای صلبیت نسبی است وصلبیت سقف زمانی موثر این که عناصر مقاومی برای تحمل بار جانبی وجود داشته باشد. تخریب این بنا ناشی از وجود بارهای ثقلی است و در اثر نشست نامتقارن در بخشی از آن بوده است.نحوه برش بخشی از بنا در تمام طول آن ناشی از همان نشست در مجاورت گود برداری است .در صورت وجود قاب های خمشی مقاوم در دو جهت (سازه مهاربندی شده عملکرد دیگری دارد)هم این تخریب محتمل وشاید هم قطعی بود.بنا براین مجری ومهندس ناظر ساختمان در حال ساخت (گود برداری شده) بعلت عدم رعایت اصول ایمنی در گود برداری وعدم ایجاد سازه نگهبان مناسب با محل اجرا وبار ساختمان های(سر بارها) موجود مقصر بوده وباید پاسخگو باشند.
حسن ابراهیمی 03:28 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 حسن  ابراهیمی
لطفا به تصویر دوازدهم نگاه کنید , طرز چیدن طاق آجری در دهانه تیرچه ها چطوریه , و جنس آجر واقعا آجره یا خشت خامه , اتصال آجرها به یکدیگر از ملات گچه یا از گل خالیه !!!

این ساختمان هرچی که هست خیلی قدیمی به نظر میرسه , از کجا معلوم مهندس ناظرش الان در قید حیات باشه که بخوان زیر سوال ببرنش !!!

مگر نه اینکه هر ساختمانی عمر مفیدی داره و بعدش باید تخریب بشه و از نو احداث بشه , خب عمر این بنا هم تموم شده بود و سکونت در این ساختمان جایز نبود , آیا مهندس ناظر با تضمین بر ابدی بودن ساختمان مسئولیت قبول میکنه !!!

بنده خداها بی خبر از همه جا توی خونه بودن که این اتفاق افتاد و رفتند زیر آوار , عجب دنیای بی رحمی داریم !!!


حسین زارعی برازنده 08:29 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 حسین زارعی برازنده
جای تاسفه تا وقتی سیستم صدور پروانه و نظارت و اجرا همینطوریه باید منتظر این اتفاقات باشیم .
غلامرضا رزمگیر 10:13 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 غلامرضا  رزمگیر
علت تخریب گود برداری ساختمان در حال ساخت مجاور بوده است کسی با مهندس ناظر (اگر داشته است که بعید به نظر می رسد)ساختمان تخریب شده یا استحکام آن کاری ندارد.
موضوع اصلی ایمنی گود برداری ساختمان در حال احداث است .در این حال حتی مهندس محاسب هم باید پاسخگو باشد.(طرح سازه نگهبان داده یا خیر؟).مهندس ناظر ومجری متهم به اهمال وکوتاهی هستند بهتر است بجای بررسی نواقص وپایداری ساختمان تخریب شده به وظایف قانونی مراجع صدور پروانه وکنترل ساختمان توجه گردد.تا با بی دقتی موجب آسیب رساندن به اشخاص ثالث نگردد البته درگذشت دونفر از هموطنان بی گناه قابل جبران نیست .(از خدای تبارک وتعالی برای این درگذشتگان آمرزش وبرای بازماندگان صبر مسئلت داریم).سازمان نظام مهندسی ساختمان باید مسئولیت های قصور همکارن را پذیرفته ودر جهت اهتراز با استفاده از قوانین مرتبط وشورای انتظامی سازمان با مقصرین عضو برخورد وکوتاهی مراجع صدور پروانه ونظارت عالیه را به مراجع ذی صلاح منکعس نماید.
رها شادزی 11:18 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 رها شادزی
شاید تلخ ترین روزنوشت این سایت باشه خیلی غمگین شدم و می تونم بگم روزم خراب شد. راستی چند نفر تو این حادثه (فاجعه) جون خودشون رو از دست دادن تعداد بچه ها و مادرها چقدر بوده ... وای پروردگارا
راستی آقای مهیاری، اتصال خورجینی و طاق ضربی که مشکلی نداشته، شما فونداسیون رو از کجا دیدید، نظر آقای رزم گیر کارشناسانه بود.
رضا مهیاری 12:13 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 رضا مهیاری
خانم شادزی خونه ما فلکه سوم تهرانپارسه البته بخاطر اینکه عمل جراحی زانو انجام دادم شخصا نتونستم برم ولی یکی از دوستان از نزدیک بازدید کردند و به من هم گفتند
مهدی حمزه زاده آذر 13:37 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون از نظرات مهندسین صاحب نظر.تجربه تلخ و اما شاید سازنده ای بود...
گر چه اولین فرو ریزش در اثر گود برداری غیر اصولی نیست ولی امیدواریم قوانین و آیین نامه های مرتبط در بحث گودبرداری موشکافانه مورد تجدید نظر قرار گیرد و مسئولین امر ضوابط جدیدی اعم از حضور ناظر را حین گود برداری عملی تر و اجباری تر کنند.
لیلا کریمی 00:23 آدینه 28 بهمن 1390
1
 لیلا کریمی
خیلی متاثر و متاسف شدم!!!!!! خیر سر مثلا مسلمانیم!!!!!!!! کاش از ملحد هایی مثل ژاپنیها(!!!) یکم انسانیت و وجدان کاری رو یاد می گرفتیم.... اعتقادی که طرز فکر رو اصلاح نکنه به چه دردی می خوره؟ لابد انتظار دارند که تو باغات میوه بهشت براشون کاخ رزرو شده باشه...
باز هم افسوس که این قدر از انسانیت و اخلاقیات داریم دور می شیم.
به کجا چنین شتابان؟؟؟؟
مهدی حمزه زاده آذر 10:54 آدینه 28 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
اوه
سلام جناب دکتر ملکی خوبید قربان
بنده از دانشجویان شما بودم تو مراغه سال 1385
عجب سعادتی شد برای ما
خیلی وقت بود تشریف نداشتید و نمی دیدیمتون
بنده استاتیک و فولاد 1 رو از حضورتون بهره بردم بعدش دیگه رفتین.
دکترا هم مبارکتون باشه جناب دکتر
م افتخاری 10:19 شنبه 29 بهمن 1390
0
 م افتخاری
عبرت آموز بود
سپاس
م افتخاری 10:26 شنبه 29 بهمن 1390
1
 م افتخاری
آقای مهندس مهیاری گرامی
تا وقتی قضاوت کارهای مهندسی و تخصصی به دست افراد فاقد تخصص است متاسفانه این روند را باید شاهد باشیم
چگونه است که مثلاً فلان شرکت خودروسازی خارجی پس از گذشت چند سال به دلیل علم پیدا کردن به یک اشکال که باعث چند درصد از تصادفهای خاص میگردد قبول خسارت مینماید و فراخوان جهت تعویض و پرداخت خسارت میدهد ولی در اینگونه وقایع این مهندس ناظر نگون بخت است که مورد بازخواست قرارگرفته و مشمول پرداخت خسارت شده و از طرفی در رسانه‌های جمعی نیز به عنوان عامل اصلی شناخته و محکوم میشود.
امین کرمی 18:46 شنبه 29 بهمن 1390
0
 امین کرمی
با توجه به توضیح مهندس صابر عزیز میشه نتیجه گرفت که هیچ کس تو ایران از سوانح سود نمیبره،پس بهتره مسئولین محترم یک فکری به حال بدبختی های این مردم بکنند.
حامد حقی 20:34 شنبه 29 بهمن 1390
0
 حامد حقی
واقعن عجیب است. اگر کسی از بیرون کشور این وقایع را ببیند فکر می کند که یک داستان از پیش تعیین شده است برای کسب درآمد و تجارت مهندسان. اما به خدا اینجوری نیست و عمدی در کار نیست و واقعن کارمون عیب داره و مشکل ریشه ای داریم و باید اصلاح شود.
مائده علیشاهی 21:34 شنبه 29 بهمن 1390
0
 مائده علیشاهی
دیگه عادی شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سعید محمدی اصل 23:03 شنبه 29 بهمن 1390
0
 سعید محمدی اصل
خیلی غم انگیز بود.
فقط می توان امیدوار بود که خسارت جانی حداقل باشد.
به عقیده بنده ساختمان 5طبقه زیاد هم مقصر نیست، چرا که مدتها پیش (شاید زمانی که بحث لرزه ای زیاد مطرح نبوده) ساخته شده است.
موضوع این است که امروز ما باید به فن گودبرداری کاملا اشراف داشته باشیم، و قبل از شروع به کار، ساختمان های مجاور را سست ترین و آسیب پذیرترین ساختمانها فرض کنیم و مناسبترین روش گودبرداری را به کار گیرم.
پر واضح است که ما اغلب در مباحث پی سازی و گودبرداری در حد قابل قبول ظاهر نمی شویم.
از آقای مهندس قنواتیان و همه دوستانی که همراهی کردند، تشکر میکنم.
غلامرضا رزمگیر 23:42 شنبه 29 بهمن 1390
1
 غلامرضا  رزمگیر
بنا به خبر همشهری 29 بهمن حکم جلب پیمانکار، مالک ومهندس ناظر ساختمان در حال احداث صادر شده است.
جناب م افتخاری گرامی تعریف نظارت مهندسین ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان(براساس قانون ) ناکار آمد است تا زمانی که نظارت ها توسط اشخاص حقیقی چند شغله انجام می شود وضع به همین منوال است.صرفنظر از این نقص قانونی مهندس ناظر در صورت پذیرش نظارت موظف به رعایت حداقل ها ست وهیچ عذری پذیرفته نیست من در طول بیست وچند سال نظارت بیشترین توهین ها وتهدید ها را تجربه کرده ام باور بفرمایید بیش از 8 سال است از سهمیه پروانه اشتغال پایه یک استفاده نمی کنم هفته گذشته مالک محترمی برای عقد قرار مجری ذی صلاح تماس گرفتند درخواست ایشان تخفیف 30% وپرهیز از انجام آزمایش کیفیت بتن وبازدید وکنترل کیفیت جوش بود از ایشا تشکر کرده واز مجری شدن هم پشیمان شدیم .بهره ما از عضویت سازمان نظام مهندسی یک فقره پروانه اشتغال ویک فقره پروانه کارشناسی عمومی ماده 27 است بدهی های حق عضویت وسالانه هنم پایدار ودر حال افزایش اپست .
م افتخاری 07:54 یکشنبه 30 بهمن 1390
0
 م افتخاری
جانا سخن از زبان ما میگویی
جناب مهندس رزمگیر بنده هم تقریباً شرایطی مانند شما دارم و بسیار متحیرم از قبول فله‌ای نظارت ساختمانهای متعدد توسط برخی دوستان و همکاران که یا به این مسایل واقف نیستند و یا در این اندیشه هستند که این مسایل فقط برای افراد دیگر اتفاق می‌افتد و خود را همچون اسفندیار روئین تن فرض مینمایند.
البته چندی است که با ایجاد رویه کنترل مضاعف برای نظارت تا حدی سازمان نظام مهندسی گامی ابتدایی را شروع نموده ولی مانند هر ایده خوب دیگر باید منتظر نتایج حاصل از اجرای آن و پیگیری طراحان اصلی آن بود .
طبق گفته جنابعالی اگر به نحوه و میزان استفاده از سهمیه‌های طراحی و نظارت دقت کنیم شاهد استفاده نامتوازن و نامتعادلی خواهیم بود که نشان از درست کارنکردن سیستم‌های کنترلی و احتمالاً ستادی دارد. و متاسفانه در اینگونه موارد پاسخهای چندان مستدلی از مسولین هم شنیده نمیشود.
که اگر اعتقاد داشته باشیم سازمانهای حرفه‌ای از گردهم آمدن افراد هم سنخ و دارای صنف یکسان تشکیل میشود ، بار مسولیت را بر دوش خود بیشتر احساس نموده شاید اقدام موثرتری (به جای کنار کشیدن و تنها نظاره گر بودن تخلفاتی که منجر به چنین وقایع و سوانحی تلخ میشود) انجام دهیم.
سید ابراهیم موسوی نژاد 21:30 یکشنبه 30 بهمن 1390
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
باز هم گدبرداری غیر اصولی
حسن ابراهیمی 00:50 چهارشنبه 3 اسفند 1390
0
 حسن  ابراهیمی
اینطور که از تصاویر « از محل جوش تیرچه های سقف به پل های اصلی افقی » پیداست راستای تیرهای اصلی اسکلت فلزی ساختمان در جهت کوچه به سمت حیاط پشتی ساختمان است و مسیر تیرهای فرعی در دو جهتی که همسایه ها هستند قرار گرفته , اگر مسیر پل های اصلی و فرعی در این حالت نبود , و هر کدام در جای دیگری قرار میگرفت , ساختمان مقاومت نسبتا بیشتری در اثر این رانش از خود نشان میداد , چون اتصالات در محورهای اصلی مقداری قویتر از محورهای فرعی هستند و همچنین محورهای اصلی و فرعی در فونداسیون نیز لحاظ میگردند , با شکست محورهای فرعی در فونداسیون متاسفانه ساختمان به این وضعیت دچار شده.

در مورد همین تعیین جهت محورهای اصلی و فرعی یادم میاد وقتی از مهندسینی که به ما تدریس میکردند سوال می پرسیدم , در جواب میگفتن مهم نیست کدام سمت باشه , فقط یک سمت اصلی در نظر بگیرید و یک سمت هم فرعی , این سوال رو بخاطر مسیر حرکتی زلزله می پرسیدم که در پاسخ میگفتن معلوم نمیکنه زلزله از چه سمتی میاد , ممکن یه وقت مسیرش شمالی جنوبی باشه و یا یه وقت دیگه شرقی غربی باشه و یا بالعکس باشه ,

اما الان فکر میکنم من به جواب سوالم رسیده باشم , به نظرم بهتره که محور اصلی را در جهت دو سمتی که همسایه ها هستند بگیریم , تا در اثر گودبرداری در زمین های همسایه ها اگر ریزش خاک داشتیم , فونداسیون مقاومت خودش رو حفظ کنه و نشکنه و به این روز دچار نشه.

همچنین به نظرم اگر این ساختمان دارای پی شمعی و گسترده بود , چنین شکستی در اثر رانش خاک به وجود نمی اومد.

در این مورد از مهندسین عزیز و با تجربه خواهش میکنم بنده را بیشتر راهنمایی بفرمایند , با تشکر
معصومه السادات میرافضلی 11:13 چهارشنبه 3 اسفند 1390
0
 معصومه السادات  میرافضلی
وحشتناکه
متاسفم
نیما محسون 22:56 آدینه 5 اسفند 1390
0
 نیما محسون
با کمال تاسف، تا تغییر نگرش و نظارت کامل در امر ساخت و ساز و دوری از تساهل و تسامح مسئولین و دست اندرکاران این حکایت همچنان باقی خواهد بود.
سیدفرشید غزنینی هاشمی 18:49 یکشنبه 6 فروردین 1391
0
 سیدفرشید غزنینی هاشمی
نباید وقوع اینگونه حوادث را تنها برگردن مهندسان ناظر انداخت...
تمام عوامل اعم از "عدم فرهنگ سازی در جامعه جهت ساختمان سازی-عدم فرهنگ سازی در مدارس در باب ساختمان سازی-عدم رعایت حقوق ناظرین توسط مالکان-عدم توجه به دستورات ناظران توسط مالکان-عدم تخصص نیروهای کاری-عدم توجه مسئولات به اجبار نمودم مالکین در استفاده از نیروهای کاری متخصص-عدم حضور اکثر 99درصدی مجریان در سر ساختمان هنگام ساخت وساز-عدم حضور اکثر نماینگان مجری سر ساختمان هنگام ساخت-عدم استفاده از مصالح استاندارد که به مالک وبه نداشتن پول کافی جهت تهیه مصالح مناسب توسط مالک بر میگردد و در نهایت نظارت مهندس ناظر بیچاره که در 20درصد مواقع سر ساختمان حاضر میشود"حال دوستان ببینید چه کسی مقصر است؟