www.iiiWe.com » زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه

 صفحه شخصی مهدی قنواتیان   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی قنواتیان
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراحی و نظارت سازه
شماره نظام مهندسی:  16-300-03166
تاریخ عضویت:  1389/05/20
 روزنوشت ها    
 

 زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه بخش شهرسازی

9

 



 زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه

 
 
 
 
  




 
قسمت اول

>
کوچ نشینی کهن ترین شیوه زیست بشر است که پابرجا بودن آن تا عصر حاضر از بزرگ ترین جاذبه های این شیوه معیشت محسوب می شود و همین شیوه خاص زندگی سبب شده ایلات و عشایر به "دیدنی ترین جاذبه عصر تکنولوژی" لقب بگیرند. عشایر به شیوه ای جذاب و باورنکردنی طی قرن ها و سال های طولانی اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم گذشته خود نموده اند و این اصالت به جاذبه ای برای صنعت گردشگری تبدیل شده است. مسکن عشایر و سبک زندگی آن ها، زبان، موسیقی، غذاهای محلی، صنایع دستی، رقص و لباس های محلی به همراه آیین های به جای آوردن جشن های عروسی و محلی از مهم ترین جاذبه های ایلات و عشایر است. بارزترین مشخصه ایلات و عشایر شیوه زیست آنان است که بر خلاف یک جا نشینان روستایی و شهری، در کوچ و نقل و انتقال دایمی سیاه چادرها و رمه های خود هستند.

> عشایر کوچ رو ایرانی که یکی از جاذبه های مهم گردشگری فرهنگی به شمار می آیند در همه نقاط ایران، در حوزه های غرب و جنوب غرب، شرق و جنوب شرق، شمال غرب، شمال شرق و مرکزی ایران ایلات و عشایر پراکنده شده اند که در این ایمیل نگاهی تصویری داریم به زندگی عشایر برخی مناطق ایران که به لحاظ حجم زیاد تصاویر، طی دو قسمت، شما دوستان آن را مشاهده خواهید کرد.

>

 
زندگی عشایر عرب خوزستان
عشایر عرب خوزستان از قبایل بسیار کهن و بزرگ عرب است که در حمیدیه، سوسنگرد، هویزه و شادگان اقامت دارند. این عشایر در ماه های اول سال برای استفاده از چراگاه های دشت های سوسنگرد به این منطقه می آیند.















 
زندگی عشایر دشت مغان
عشایر دشت مغان که زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی در دشت مغان ادامه می دهند، در نیمه دوم خرداد به منطقه باداگل کوچ می کنند. مدت اقامت این عشایر به مدت سه ماه است و پس از آن به سوی روستای خود در اردبیل بازمی گردند.









 



 
زندگی عشایر رائینی کرمان
عشایر رائینی کرمان از مهمترین عشایر تولید کننده پشم و کرک هستند که سالانه ٨٠٠ هزار راس بز کرکی در شهرستان بافت استان کرمان معمولا توسط عشایر این منطقه نگهداری می شود و الیاف تولیدی این نژاد کرک است که تنها نژاد دام کرکی کشور به شمار می آید.

















 
زندگی عشایر جوانرود
در استان کرمانشاه کوچ نشینی هنوز رواج دارد. عشایر جوانرود جاف، کلهر، قلخانی، سنجابی، گوران و کرند در این منطقه پراکنده شده اند. ایلات و عشایر کرد ایران نیز به عنوان حافظان آداب و رسوم و سنت های این قوم بزرگ از اهمیت خاصی برخوردار هستند و دارای جاذبه های گردشگری فراوانی هستند. جامعه عشایری جایگاه ویژه ای دارند. قوم کرد از لحاظ فرهنگی سابقه چشمگیری دارد. زبان، شعر، رقص، موسیقی، آداب و رسوم به جای مانده در این پهنه از سرزمین ایران قدمتی دیرینه دارند.





















 
زندگی عشایر مرز نشین کرمانشاه
عشایر مرزنشین استان کرمانشاه زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی ادامه می دهند













 








زندگی عشایر مشگین شهر
عشایر مشگین شهر زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی ادامه می دهند.













 
زندگی عشایر آذربایجان در دامنه کوه سهند
همزمان با فرا رسیدن خرداد، آخرین ماه فصل بهار عشایر آذربایجان برای گذراندن تابستان به ییلاق های خود در دامنه کوه سهند کوچ می کنند و تا اوایل پاییز در آنجا زندگی می کنند. عمده درآمد آنها از دامداری، پرورش گاو و گوسفند و فروش شیر دام های خود به کارگاه های فصلی لبنیات است.



 
















 
 
 




 
زندگی عشایر دشت لالی
بخش لالی از دیرباز زیستگاه بشر بوده و در سده های اخیر، به عنوان منطقه گرمسیری و قشلاقی بختیاری های کوچ رو، بویژه شاخه های هفت لنگ بختیاری، اعتبار و ارزش بیشتر یافته است. قدیمی ترین آثار سکونت انسان در نجد ایران در غار پبده در شمال لالی کشف شده است یا این که لالی بخشی از اولین حوزه شناخته شده نفت در ایران به شمار می آید و از این رو، در دهه ۳۰ یکی از حوزه های فعال استخراج نفت بوده است.
 






























>



>



>



>



>

 
 
 
 
 
 

دوشنبه 20 آذر 1391 ساعت 09:33  
 نظرات    
 
م افتخاری 15:02 دوشنبه 20 آذر 1391
0
 م افتخاری
کلاسی که از در و دیوارش علم می بارد در نوع خود جالب است
مائده علیشاهی 11:59 آدینه 24 آذر 1391
0
 مائده علیشاهی
عکسها عالی بودن...........زندگی به این نحو خیلی سخته....اما زیباییهای خودشو داره و آرامش روحی که دارن.
نیما محسون 17:47 آدینه 24 آذر 1391
0
 نیما محسون
انسانهای صادق و صمیمی با طبیعت بکر و زیبا
وحید استوار 10:14 شنبه 25 آذر 1391
0
 وحید استوار
جای عکس هایی از بزرگترین جمعیت ایلی ایران (قشقایی ) و موسس اولین مدارس عشایری(دکتر محمد بهمن بیگی) خالی است .